De Residual Value Awards 2023 van Autovista Group

Autovista24 | 20 jul 2023

Over de auteur

Autovista24

Autovista24 provides specialist information for Europe’s automotive decision makers. The platform hosts news analysis, original research, interviews, webinars, videos and podcasts. Autovista24 journalists combine proprietary data with timely research and analysis – all while tapping into Autovista Group’s pan-European team of automotive experts to ensure that users benefit from highly-relevant content.

Vanaf 19 juni maakt Autovista24 de winnaars bekend van de eerste Residual Value Awards van Autovista Group. Deze pan-Europese awards zijn het resultaat van diepgaand onderzoek en analyses van Autovista Group en huldigen de modellen met de hoogste restwaarden (residual value – RV). 

In de aanloop naar de exclusieve aankondigingen bespreekt Christian Schneider van Autovista Group de spannende awards met Autovista24-redacteur Tom Geggus in een nieuwe podcastaflevering. 

Schneider legt, als projectleider, uit hoe de experts van Autovista Group gegevens van 17 Europese markten verzamelden en berekenden om de automodellen met het grootste waardebehoud te identificeren. Door deze aanpak die steunt op gegevens zijn de awards nog belangrijker voor de belangrijke spelers in de auto-industrie, zoals autofabrikanten en leasemaatschappijen. 

Samenvatting van de show 

De Residual Value Awards 2023 van Autovista Group worden van 19 juni tot 29 juni onthuld. Er worden acht afzonderlijke awards exclusief op Autovista24 aangekondigd, waarbij de categorieën gebaseerd zijn op segmentgroepen en aandrijflijnopties. 

De awards brengen elk van de acht winnaars en de runner-ups onder de aandacht, met unieke inzichten uit de hele Autovista Group. Maar hoe worden de winnaars berekend? 

Methodologie van de awards 

De awards vertrouwen niet op een jury, maar maken gebruik van de enorme hoeveelheid gegevens waarover Autovista Group beschikt. De experts van het bedrijf verzamelden, berekenden en analyseerden deze informatie en konden zo de winnende modellen van dit jaar onthullen. Er werd gebruik gemaakt van marktgegevens voor gebruikte auto’s van februari tot april 2023 met de voorspelde handelsrestwaarden van auto’s van 36 maanden oud en 60.000 km. 

Schneider werkte samen met analisten en redacteuren van Autovista Group om gegevens uit 17 verschillende Europese landen te onderzoeken. Deze 17 landen waren België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. 

De modellen die in aanmerking kwamen, vielen binnen het 20e  en 90
e  percentiel van de paardenkrachtverdeling van de geselecteerde categorie. Dit was om te voorkomen dat er een ranglijst zou ontstaan met auto’s met extreme vermogens, waardoor de resultaten van de analyse zouden worden vertekend. 

De voertuigen moesten ook voldoen aan de eisen tussen een instapmodel en de andere kant van het betaalbaarheidsspectrum, zoals extreme sportvarianten. Hierdoor werd er gefocust op de meer mainstream uitvoeringen, zodat de voertuigen aan beide uiteinden van de prijsschaal vermeden werden. 

De analisten van Autovista Group identificeerden vervolgens elke modelversie met de hoogste restwaarde, uitgedrukt als percentage van de behouden catalogusprijs (%RV). Voor elke beschikbare markt werden de modellen geïndexeerd door hun %RV te delen door de gemiddelde %RV in die categorie. 

De Residual Value Awards van Autovista Group werden toegekend op basis van de gemiddelde index van een categorie in de geselecteerde landen. Deze index werd vervolgens gemeten aan de hand van de verkoopvolumes van nieuwe auto’s in elke markt, zodat buitengewone resultaten van markten met grote volumes in de uiteindelijke cijfers vertegenwoordigd waren. 

Dit zijn de winnaars van de eerste Residual Value Awards van Autovista Group:

The 2023 Autovista Group Residual Value Award winners 

Let op: dit artikel is een vertaling van het origineel dat in het Engels is gepubliceerd op Autovista24 en kan daarom kleine grammaticale fouten bevatten. In geval van discrepantie of inconsistentie tussen de vertaling en de Engelse versie, heeft de Engelse versie altijd voorrang.

Ja, ik wil me abonneren op de nieuwsbrief van Autovista24.

* Verplicht


Schrijf u in om de volgende e-mail te ontvangen:
Autovista24: Essentiële lectuur, data en informatie over auto's – een dagelijkse update van de nieuwe website Autovista24, dagelijks verzonden door Autovista Ltd, in het Engels

Wij gebruiken pixels in onze e-mails om na te gaan wanneer u de URL's in onze e-mails opent, doorstuurt of erop klikt. Dit helpt ons de prestaties en doeltreffendheid van onze e-mails te controleren en te meten. Wij combineren dit met de informatie die u hierboven verstrekt en uw surfgegevens, zodat wij onze marketing beter op u kunnen afstemmen en verbeteren en uw gebruikerservaring op onze website kunnen personaliseren. Door u in te schrijven, gaat u akkoord met het gebruik van uw data voor het verzenden van de geselecteerde e-mails en met het gebruik van trackingpixels. U kunt uw toestemming om onze e-mails en de bijbehorende tracking te ontvangen te allen tijde intrekken door deze link naar ons E-mail Preference Centre te volgen en uw voorkeuren bij te werken. Voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens verwijzen wij naar het privacybeleid van de Autovista Groep en het privacybeleid van Eurotax.